velitakanen

Onni on ystävyys

Minulla on ollut onni olla 25 vuotta mukana ryhmässä, joka on pelannut lentopalloa kerran tai kaksi viikossa. Ryhmä on kai väärä sana kuvaamaan joukkoamme, joka on vaihtunut moneen kertaan matkan varrella. Alkuperäisiä on jäljellä vielä muutama.

Peli on ollut ns. höntsää, jossa sääntöjä on sovellettu höllästi. Esimerkiksi verkkovirhettä ei ole ollut, jos pelaajaa "pääsee itse irti verkosta". Tämä on tietysti aiheuttanut muutaman jalkavamman, kun molempien puolien pelaajat ovat hypänneet verkolle yhtä aikaa ja toinen pudonnut toisen jalan  päälle.

Peli ei koskaan ole ollut niin vakavaa, vaikka joillekin voitto on aina ollut tärkeää. Pääasia on ollut kuntoilu ja hauskanpito pelin kautta.

Mukana on ollut niin miehiä kuin naisiakin. Jotkut on tunnettu vain lempinimellä. Jotkut paremmin. Ikähaitari on ollut varsin laaja. Nuorin on varmaan ollut noin kymmenvuotias ja vanhin reilusti seitsenkymppinen. Äkkiä laskien mukana on vuosien varrella ollut noin 30 henkilöä.

Myös ammattien kirjo on ollut monimuotoinen. Mukana on ollut niin monen ammatin harjoittajaa, että siitä syntyisi pitkä luettelo. Joistakin pikkutytöistä ja -pojista on vuosien varrella kasvanut merkittäviä vaikuttajia Suomen yrityselämään. Muutama on nykyisin toimitusjohtajana, joku teknologia- tai henkilöstöjohtajana. Heillä ei enää aika riitä mukaamme, mutta uusia on tullut tilalle.

Olemme kaikki nämä 25 vuotta pelanneet yhden mukana olleen perheen tontilla olevalla kesäkentällä ja talvisin Espoon eri kouluilla. Niiltä osin olemme joutuneet tutustumaan myös homekouluongelmiin. 

Nyt olemme menettämässä kesäkentän, koska tontti on myynnissä ja siihen rakennettaneen pari omakotitaloa. Pelit kuitenkin jatkuvat, koska uusi kenttä on jo löytynyt.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset